Ingen jämfört med dig

En sommar för ganska många år sedan var Stewe i sommarstugan med sina föräldrar. Det var en speciell sommar, då hans föräldrar trodde att han var mycket för sig själv, men när han egentligen träffade någon väldigt speciell. I en tom sommarstuga hade en ung man flyttat in och Stewes liv förändrades. Nu är Stewe vuxen och bor med sin partner i ett hus på landet. En dag knackar det på dörren och där står han med stor H. Äldre, minst lika farlig och på något konstigt sätt lockande. John, som funnits i hans bakhuvud, men som nu klivit in i hans liv igen.

Stewe är en karaktär som går rakt in i mitt hjärta och jag kan riktigt känna den obalans som John skapar i hans liv. Stewe har ett bra liv. En bra man. En trygghet och ett lugn. Det John erbjuder är något helt annat, inte minst en möjlighet för Stewe att vara någon annan. Egentligen får vi veta väldigt lite om vem han är, mer om den han var och en glimt av den han skulle vilja vara.

Ingen jämfört med dig är den första boken jag läser av Jonas Brun och den drabbade mig hårt. Det händer på samma gång massor och inget, stämningen är drömsk och språket helt fantastiskt. Jag blev så imponerad av Brun knep en självklar plats på min lista över bra författare under 40. Fortfarande är han något av en doldis, trots ett stort förlag i ryggen, men kanske kan Ingen jämfört med dig dyka upp när läsåret 2018 ska summeras med hjälp av litteraturprisernas nomineringslistor.

 

 

4 reaktioner på ”Ingen jämfört med dig”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: