Läshelg hägrar

Nu hoppas jag hinna läsa en del den här helgen också, men det är nästa helg det smäller på riktigt. Då anordnar vår bokklubb Bokbubblarna en läshelg på Hotell Gästis i Varberg för andra året och det ska bli så himla skönt.

Det fina ordet är Läsretreat och ett så mycket bättre än alla andra retreat jag läst och hört om. Att bara få läsa och dessutom hänga med trevliga människor som gärna sitter bredvid med sin egen bok, utan att prata, är något alldeles speciellt. Dessutom är miljön trevlig, maten helt okej och sällskapet är som sagt perfekt. Jag är så glad över alla trevliga bekantskaper jag fått via böckerna, både bloggen och bokklubben.

De senaste månaderna har varit rätt tunga och att komma bort och bara få vara ska bli underbart. Jag tar med mig både iPad och läsplatta för att abibliofoben i mig inte ska bli allt för oroad, datorn för att kunna se lördagens delfinal i Melodifestivalen i efterhand och några pappersböcker för säkerhets skull.

På läslistan står Hönan som drömde om att flyga av Sun-Mi Hwang, som vi bokcirklar om på Kulturkollo i februari, En äkta man av Dennis Lehane, Någonstans brister himlen av Erika Olofsson Liljedahl som är nästa bok i Bokbubblarna och så alla slattar på diverse e-bokstjänster som kan förbättra lässtatistiken och det dåliga samvetet om (när) de blir utlästa. Ingen nämnd och ingen glömd.

En jobblördag imorgon och sedan en intensiv arbetsvecka, men läshelgen är tillräckligt nära för att locka hejdlöst.

6 reaktioner på ”Läshelg hägrar”

    1. Jag också! Det enda som oroar mig är att jag är så sjukt trött att jag kanske sover bort helgen och inte hinner läsa alls.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: