Två trädgårdsböcker från barndomen

Veckans tema på Kulturkollo är odling och trädgård, vilket självklart betyder att veckans fråga handlar om att välja kultur på just det temat. Jag väljer att förflytta mig tillbaka till barndomen och Elsa Beskows fina Blomsterfesten i täppan, där de elaka ogräsen hotar de vackra blommorna. Jag absolut älskade illustrationerna som barn.

En annan bok jag tyckte mycket om var Cicely Mary Barkers vackert illustrerade lilla bok Blomsterälvorna i träden, som jag fick av vänner till mormor och morfar min första jul. Den verkar ingå i en serie böcker om älvor på olika platser. Lite sugen blir jag på att köpa samlingsboken på engelska.

4 reaktioner på ”Två trädgårdsböcker från barndomen”

  1. Men vilken fin älvbok! Kan inte hjälpa att jag kommer att tänka på en mer modern serie böcker med älvor. Är ändå skolbibliotekarie.. DE böckernationella är inte i närheten av lika fina dock.. Finns Husdjursälvor, veckoälvor, ädelstensälvor osv.. Rätt förfärliga böcker men många älskar dem.

  2. Min son verkligen älskade Blomsterfesten i täppen, men jag som högläste var inte lika förtjust. Den var verkligen i längsta och segaste laget för mig, men vad gör man inte för att främja barnens bokintresse…

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: