Några glömda favoriter

Jag upptäckte till min glädje att Bokbloggsjerkan är tillbaka och veckans uppgift handlar om att presentera författare som varit favoriter, men som av någon anledning glömts bort.

Under många år läste jag böckerna om Thomas Lynley av Elizabeth George. När hon tog död på hans fru i den trettonde boken tog jag en paus. Jag hoppade över What came before he shot her, som helt handlar om mordet på Helen och det tog år innan jag läste bok nummer femton Stråk av rött. Bok sexton var, som många andra av George böcker, alldeles för lång och sedan har jag inte läst mer. Ibland kan jag sakna Lynley och Havers, så kanske fortsätter jag att läsa. Det finns tre böcker jag ännu inte läst.

Jag älskade Den hemliga historien av Donna Tartt. Efter det har hon skrivit två böcker till. Jag äger dem båda, men har inte läst någon av dem. Mycket märkligt. Jag tror verkligen att jag kommer att tycka om dem, men ändå blir det inte av.

Det här är bara två av väldigt många. Påfallande ofta läser jag just en riktigt bra bok av en författare och sedan ingen mer, trots att möjligheten finns. Visst är det konstigt.

2 reaktioner på ”Några glömda favoriter”

  1. Elizabeth George tog jag också med på bortglömda författare. Slukade hennes tidigare deckare och tyckte väldigt mycket om dom. Men tror det var vid boken Det innersta rummet som det tog stopp för mig. Vill nog ändå ge henne en chans till.

    1. Ofta läser jag flera halvbra böcker i serier jag har svårt att släppa, innan jag släpper dem helt. Sedan kan nyfikenheten komma krypande trots allt och en före detta favoritförfattare är ändå en favoritförfattare.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: