En trio brittiska tv-serier

Lyran vill att vi presenterar vår favorit bland brittiska tv-serier, men eftersom Lyran brukar köra tematrios kör jag en trio.

Downtown Abbey är en favorit. Tyvärr blev det inte fler säsonger, trots att jag tycker att det fanns mer att berätta. Däremot ryktas det om en film. Vad är det då jag gillar? Tja, jag är anglofil och dialekten gör sitt till. Sedan älskar jag tiden och miljön. Karaktärerna är dessutom ovanligt lyckade. Min favorit är Mary, men jag gillar dem alla.

Huset Eliott var på många sätt en föregångare till Downton Abbey, men utan gigantiska hus. Systrarna Beatrice och Evangeline startar sitt företag efter faderns död och lyckas bli väldigt inflytelserika i modevärlden. Jag absolut älskade serien när den gick och nu letar jag fram mina dvd:s och ser om den.

This life hade premiär 1996 och fick (ofattbart nog) bara två säsongen. Däremot har några uppföljare gjorts. Jag absolut älskade serien och den påverkade mig mycket när jag såg den första gången. Kanske var det första gången en serie verkligen bröt normen och faktiskt stod för det. Allt var äkta och det gör den väldigt viktig.

14 reaktioner på ”En trio brittiska tv-serier”

  1. Alla tre har en plats i mitt anglohjärta men störst är kärleken till This life. Älskade den! Engagerade mig i deras öden, som man inte kunde “bingewatcha”. Utbudet var inte så stort på den tiden men man kunde lita på att britterna kunde sin sak, då som nu. Blev dock förvånad över att det stod sent 90-tal. Hade du frågat mig så hade svaret varit tio år tidigare.

    1. 1996-1997, så ja, ganska sent 90-tal. Väldigt nyss. 😉 Diskuterade med eleverna i veckan om den tid man “fastnar” i och att de snart är där. De såg skeptiska ut, men insåg att fenomenet i alla fall stämde på deras föräldrar.

  2. Huset Eliott var underbar och This Life har jag letat efter men inte hittat. Downton Abbey förstår jag mig inte på.

  3. Det var nog svårt att fortsätta Downton Abbey, åtminstone om man ville ha med den omåttligt populära änkegrevinnan. Hon måste ju ha varit 110 år på slutet.

    1. Hon hade blivit väldans gammal, men exakt hur gammal hon ska vara vet jag inte. Egentligen behöver hon inte vara mer än 70+, eller sa de någon ålder? Tror mest att det handlade om tiden. Läste att serieskaparna inte ville låta serien nå 30-talet, då det skulle innebära ett politiskt läge där en rik familj inte säkert hade haft så bra åsikter.

  4. Downton Abbey har jag hunnit kika på till säsong 2, och den är superbra så här långt. De andra två har jag inte sett så tack för tipset.

  5. Jag har faktiskt inte sett någon av dessa och This life känner jag inte ens till. Den tror jag att jag hade kunnat tycka om.

  6. Huset Eliott gillade jag också väldigt mycket när den gick. Downton Abbey har jag än så länge bara sett en säsong av men kommer definitivt fortsätta titta =)

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: