Veckans ord på P: Mina svar

p

Här kommer så äntligen mina svar!

Thomas Lynley och hans partner Barbara Havers var några av de tidigaste deckarhjältar jag lärde känna. Nu har jag tappat bort dem lite, men Elizabeth George första böcker om dessa två var verkligen riktigt bra.

I böckerna Italienska skor och Svenska gummistövlar av Henning Mankell är huvudpersonen Fredrik Welin pensionär.Tidigare var han läkare och det är han väl ibland fortfarande. Vissa yrken är nog svårare än andra att släppa.

Det är synd att det inte finns så många litterära pris som inte lyfter fram verk av vita medelålders män och att det därför behövs ett pris endast för kvinnor. Jag väljer ändå att lyfta fram Baileys Women’s Prize for Fiction. Senast fick Ali Smith priset för How to be both.

Jag älskar att vara publik och lyssna till när intressanta författare talar om sina böcker, sitt skrivande och livet och litteratur i allmänhet. En av mina favorithändelser under året är Stockholm Literature, som alltid bjuder in spännande författare. Snart är det dags.

En riktig liten pärla är Vinden som sprider elden av Selva Almada. En på ytan enkel historia om en präst och hans dotter som får problem med sin bil och stannar hos en mekaniker, men det händer så otroligt mycket inom karaktärerna.

3 reaktioner på ”Veckans ord på P: Mina svar”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: