Mindfulness för losers

holst_mfl_lores_5f40f80445c64cedb787208a73b10a8f

Pamela heter Pameeela och inte Pamela. Det blir så när man bor i en småstad. Ibland svär hon över sitt annorlunda namn och undrar hur  hennes föräldrar tänkte. Hon är rädd för att vara eller bli som alla andra, men just namnet hade hon gärna varit utan. Nu har Pamela numera svårt att smälta in i det lilla samhället Solvik där hon är född och uppvuxen. Hon har nämligen försökt sig på en tid i den stora världen och just det äventyret visades på TV. Sedan Pamela var med i dokusåpan Heta nätter är ingenting sig likt. Gamla vänner har vänt henne ryggen och så många nya har hon inte fått. Nu bor hon i sin mammas och pappas källare och det är inte direkt det hon drömt om.

Istället vill Pamela bli skådespelerska. Inte sådär allmänt, utan hon har ett väldigt specifikt mål. Hon vill spela mot sin idol Wade Crust, när han ska spela in en film i Stockholm. Att hon inte är skådespelare och dessutom inte bor i Stockholm är inga problem. Hon drar helt enkelt till huvudstaden på vinst och förlust. Nu ska hon verkligen få ett liv som andra kan bli avundsjuka på och det är ett helt klart annorlunda liv hon lyckas skapa på några veckor. Frågan är om allt kan lösas genom flykt.

Som jag älskade Christoffer Holst debutbok Mitt hjärta går på. Det är en bok som liknar få andra och som vågar kombinera en normbrytande kärlekshistoria med allvarliga ämnen som psykisk ohälsa. Dessutom fanns den bakande Chavve, som jag tyckte mycket om. När uppföljaren Mindfulness för losers kom ut slängde jag mig därför över den och ja, den var bra. På Kulturkollo beskrev Lotta Christoffer Holst som Fredrik Backman och Emm Hambergs kärleksbarn och jag håller med. Det är mycket Backman och kanske ännu mer Hamberg över Mindfulness för losers. Det är bara det att jag saknar Holst och det som gjorde honom så speciell. Missförstå mig rätt, jag tycker att Mindfulness för losers är en riktigt bra bok och jag tycker absolut att du ska läsa den. Det är bara att det inte finns någon Chavve, men väl en Pamela och hon är inte så dum hon heller.

2 reaktioner på ”Mindfulness för losers”

  1. Jag känner som du. Blev så drabbad av Mitt hjärta går på – jag älskade den högt och rent och särskilt då fantastiske Chavve – att jag inte kunde låta bli att längta efter honom i läsningen av denna, jag hoppades verkligen att det skulle dyka upp en cameo! Och hade jag inte läst den innan hade jag tyckt ännu mer om Mindfulness för losers, det är jag säker på. Och en tidigare bok ska ju inte dra ner en ny!

    Men det är ju inte kritik mot denna, det är bara ännu en hyllning av Mitt hjärta går på 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: