Mitt hjärta går på

holst

Titeln på Christoffer Holsts debutroman förbryllade mig först, men visade sig vara en direktöversättning av Celine Dions ledmotiv till filmen Titanic. Chavve, en av huvudpersonerna älskar den filmen och titeln blir då helt logisk. Den andra huvudpersonen är Pontus, en ganska misslyckad typ, mest är det hans rädslor som förstör för honom. Han bor fortfarande hemma och är rädd för så otroligt mycket. Han skulle kunna vara skådis, men tvångstankar och hypokondri gör honom mer och mer isolerad. Ett par vänner har han kvar, men inte mycket till liv. Så vågar han ändå ta steget och via en dejtingapp träffas han och Chavve. En trevande kärlekshistoria tar sin början och det är riktigt trevlig läsning. Så blir Pontus sämre och allt blir mer komplicerat.

Jag tycker mycket om Mitt hjärta går på. Det är en varm och gripande berättelse om två älskansvärda människor. På samma sätt som David Levithan väljer Christoffer Holst att skriva en kärleksroman som råkar handla om två män, utan att det på något sätt står i fokus. Det handlar om livet och kärleken helt enkelt, med allt vad det innebär. Jag läste Mitt hjärta går på under några intensiva timmar och hoppas att unge herr Holst inte behöver slita för mycket på Printz Publishing, utan har tid att skriva fler böcker.

 

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: