Klart vi testat Pokémon Go

IMG_3478

Det är ju genialt om man tänker på det. I en tid av stillasittande promenerar folk som galningar. Allt för att leta Pokémons. Vi har just varit ute en tur jag och äldste sonen. Fortfarande laggar det en del och jag ramlade ur systemet flera gånger. Självklart precis när vi hittade Pokémons, vilket gjorde att sonen har tre fler än jag. Inte okej.

Ute i lilla Olstorp hittade vi fler som var på Pokémonjakt. Vi pratade med två personer som var ute med hunden och samtidigt letade. En person vevade ner rutan på bilen och frågade om vi hittat något. En annan stannade sin bil, gick ut, fångade (troligen) en Pokémon och körde sedan vidare. Vi mötte också en nitisk jagare på cykel som verkade hittade figurer där det för oss var helt tomt.

En gång har jag fått med mig sonen på promenad i sommar. Motvilligt. Något säger mig att det kan bli ändring på det, i alla fall ett tag. Det påminner lite om hur mamma och pappa lurade ut oss på trimorientering, säkert av samma anledning.

Dagens promenad gav 11 Pokémons för mig och 14 för sonen. Helt okej för en dryg halvtimme, men då satt två visserligen i trädgården. Nu ska vi se om vi kan locka ut andre sonen på jakt imorgon.

IMG_3479

4 reaktioner på ”Klart vi testat Pokémon Go”

  1. Fascinerande, även om jag har lite blandade känslor. Dock helt otroligt vilken kapacitet ett spel kan ha vad gäller att aktivera folk, få dem att röra på sig, ta sig till nya platser, prata med folk de inte känner… Tänk den dagen spelindustrin skapar ett spel med t.ex. miljö-tema! Vad skulle vi då kunna åstadkomma!? Man ska uppenbarligen inte underskatta kraften i ett spel…

  2. Helt otroligt, spelet är ju väldigt nytt och har ändå slagit igenom så stort redan. Jag såg att det kraschade tidigare i dag, men det kanske fungerar igen nu. Jag blir nästan sugen på att testa med vår familj, jag som annars inte gillar spel 🙂

  3. Många ”nördar” har fått en massa nya vänner här som jag bor p.g.a. Pokemon Go 🙂 Igår var vi ca 40 personer utanför stadskyrkan, där fanns 3 Pokestops, så lade alla ut lures i tur och ordning så kunde alla plocka Pokemons som galningar. Det är ju lite det roliga, att man MÅSTE inte gå, bara att klunga ihop sig på lämpligt ställe 😉 jag har 190 Pokemons och har inte gått en promenad. Hemskt, jag vet. Nu tänker jag faktiskt gå en promenad…snart.

    1. Vi bor på landet och har inga Pokéstops, så vi behöver promenera. Nu ska vi ge oss in till närmsta större samhälle och jaga lite mer stillasittande. 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: