Alla dessa hemligheter

13071992_O_1

I sin tredje bok Alla dessa hemligheter återvänder Annika Estassy till den fiktiva franska byn Sainte-Marie-sur-Mer, där Gabriel från Croissants till frukost fortfarande bor kvar. Nu är han ihop med den som bakar just croissants och Cecilia är tillbaka i Sverige. Men historien börjar inte där utan i Roslagen, där Louise mister sin man Konrad efter 35-års äktenskap under minst sagt prekära former. Att han inte varit guds bästa barn anar hon nog, men sättet han dör på är mer än pinsamt. Tyvärr är det inte det enda Louise behöver skämmas över. Konrad har satsat fel, lurat en massa människor på pengar och själv är han totalt barskrapad. Visst kan Louise sälja huset, men det täcker knappt skulderna. Att Konrad smutsat ner även hennes namn genom att i hemlighet göra henne delaktig i lurendrejeriet gör knappast situationen bättre.

Louise flyr till sin syster Carina som hon inte träffat på väldigt många år. Någonstans hoppas hon att blod ska vara tjockare än vatten, trots att två av hennes döttrar inte verkar hålla med annat än när det handlar om deras far. Yngsta dottern står dock på sin mammas sida och det är också henne vi får lära känna bäst.

Louise har försökt dränka sina sorger i vin och är i minst sagt dålig form när hon anländer till Sainte-Marie-sur-Mer. Även om Carina inte riktigt tar emot henne med öppna armar tycker jag ändå att hon är väldigt trevlig med tanke på hur lite kontakt systrarna haft.

Det är trevligt att återse den sydfranska byn och det är trevligt att vissa karaktärer från tidigare böcker skymtar förbi. Trevlig är kanske det ord som passar bäst för att beskriva Alla dessa hemligheter, trots att det händer en del mindre trevliga saker. Det är en perfekt, lättsmält sommarbok som utspelar sig i en trevlig miljö.

2 reaktioner på ”Alla dessa hemligheter”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: