Du, bara

29701173_O_1

Vilken fin bok Du, bara av Anna Ahlund. Beskrivningen av kärlek, som inte döljer något. Det handlar om John och hans syster Caroline som är hemma själva under en sommar. Det första kapitlet heter Operation Frank och det är här Frank dyker upp för första gången. Han som mycket av handlingen kommer att kretsa kring. Caroline har bjudit hem honom på middag. Hon jobbar i en skobutik och han i en pappershandel och tycke uppstår.

Nu är det inte bara Caroline som är förtjust i Frank, utan även John. När Caroline bjuder med Frank ut till sommarstugan och John tar med sin kompis Elli. Det blir en spännande helg där känslor växer, men inte alltid avslöjas. Det är bara inledningen av boken, historien har knappt börjat.

Jag tycker verkligen om de personer Anna Ahlund berättar om. Caroline, som likt en virvelvind hela tiden söker efter nya upplevelser. John, som försöker vara stark, men fortfarande söker efter sig själv. Elli, som alltid finns där som vän och verkar totalt okomplicerad och förmedlar ren kärlek. Och så Frank, som vågat och förlorat och nu inte riktigt vågar tro på varken liv eller kärlek. De är äkta och precis så komplexa som människor är. Ahlund förenklar inte och faller inte i några stereotypa fäller. Det är hon för bra för.

Du, bara handlar om att våga känna och att våga älska. Att ta risken att få hjärtat brustet, men också möjligheten till kärlek. Känslorna beskrivs så ärligt och så respektfullt att läsningen blir en njutning. Det är en lågmäld berättelse, men ändå så fylld av känslor att explosionen är nära. Dessutom är Du, bara fylld av litterära och musikaliska referenser och det tycker jag alltid om. Jag hoppas och tror att det här är en bok som kommer att nå många läsare. En av många bra böcker för unga jag läst det senare. Återigen tänker jag på alla bra böcker vuxna missar då de tror att de inte rör dem.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: