Mina svar på W

w

Vi kör alla 29 bokstäverna, så därför är det dags för W idag. Allt för att dra ut på de sista alfabetsveckorna lite extra.

Det här är mina svar. Vissa satt hårt inne.

Vilken är din favoritförfattare med för- eller efternamn på W?

Jag måste säga Wisława Szymborska, Nobelpristagaren som är en favoritpoet. Hon är riktigt vass på metaforer och hennes dikter kan läsas på så många olika nivåer. Det gör att alla kan hitta något. Jag brukar till exempel använda dikten Vimmelkantig med mina elever och de har ofta mycket att säga. 

Det finns ju annan kultur än böcker. Vilka kvinna med för- eller efternamn på W vill du lyfta fram som är kulturell, men inte just författare?

Elisabeth Ohlson Wallin är en favoritfotograf. Mest känd är hon kanske fortfarande för Ecce Homo, men hon har tagit en massa andra coola bilder. Ohlsson Wallin är såväl modig som viktig.

Vilken verk på W av och/eller med en kvinna tycker du är riktigt bra?

We are all completely beside ourselves av Karen Joy Fowler är en otroligt bra och annorlunda berättelse om en familj som inte är som andra. Välskriven, intressant, gripande och rolig. Läs den bums om du inte gjort det.

Vilken kulturell kvinna med för- eller efternamn på har du ännu inte utforskat?

I höstas upptäckte jag Warsan Shire, men att säga att jag har utforskat henne är en överdrift. Jag skulle vilja läsa mer.

7 reaktioner på ”Mina svar på W”

  1. We are all completely beside ourselves var jag ytterst nära att köpa på bokrean, men det blev inte så.

    1. Jag hade absolut inga förväntningar, läste den på engelska och innan den blev en snackis. Ibland kan för mycket skriverier förstöra läsningen, i alla fall för mig.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: