Syftet med bloggar

Veckans bokbloggsjerka handlar om bloggande och frågorna som ska besvaras lyder så här:

Hur interagerar du med dina läsare, lockar till dig nya läsare och får de befintliga läsarna att fortsätta läsa bloggen. Vad är det som driver dig till att blogga och hur mycket tänker du på dina läsare när du bloggar?

Jag måste erkänna att jag ibland glömmer att någon läser det jag skriver och därför blir lite överraskad av kommentarer. Ibland gör jag ett ryck och ser till att verkligen besvara och läsa inlägg som anknyter till mina, men under en period har jag blivit allt sämre på att läsa andras bloggar. Det är synd, då bloggandet egentligen borde vara mer socialt än det är för mig just nu. Jag ska skärpa mig, så att ni stannar kvar och lockas hit. Frågan är hur viktigt det är för läsaren att bloggaren interagerar?

Det har känts lite trögt att blogga det senaste och det gör det i perioder. Mycket handlar om vinter och lässvacka, men förhoppningsvis vänder det. Mitt mål är alltid att blogga varje dag, trots att det ibland känns lite motigt. Rutiner är viktiga för mig och jag är rädd att jag ska släppa taget om jag tillåter mig själv det. Nu är det ingen jättebörda att blogga, absolut inte, men ibland känns det som att jag skrivit om allt förut och bara upprepar mig. Det är därför bra med Kulturkollos temaveckor, då de ger i alla fall lite variation, som kan spilla över hit. Det som driver mig är att jag gillar att formulera mig och att litteratur är en otroligt viktig del i mitt liv. Det är också bokbloggar, så jag kommer absolut inte att sluta blogga. Det är för viktigt. Mest för mig själv ska erkännas, men visst är läsare viktiga också. I perioder blir jag dock statistikfixerad och då försöker jag släppa det illa kvickt. Det blir aldrig bra.

4 reaktioner på ”Syftet med bloggar”

  1. Jag läser dina trevliga inlägg då och då, men varje dag blir det ju inte förstås. Det verkar jobbigt att känna pressen att behöva skriva varje dag eller att vara interaktiv. Somliga skriver mest och andra läser mest. Gör det som känns bra. Det är ju jättebra att du läser och tipsar om böcker till oss andra!

    1. Ibland skriver jag flera inlägg när jag får flyt och tidsinställer, så egentligen skriver jag inte varje dag. Något litet vill jag dock att det ska hända här, men det är inte så att världen går under om det inte gör det.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: