Mellomys med grabbarna O

Egentligen är det väl ingen av oss som längre tycker om musiken på riktigt. Borta är tiden då Erik Saade spelades på repeat här hemma. Rätt skönt. Ändå gillar vi det spektakel som Melodifestivalen är. Extra roligt är det att grabbarna O i år upptäckt Jonas Gardell och att de skrattar lika gott som jag åt skådespelarna från Dramaten som reciterar schlagers.

Idag har jag smyglyssnat på bidragen och försöker mig på ett tips

SaRaha kör afrikanska vibbar blandat med 90-tals techno i låten Kizunguzungu. Jag tycker allt att det känns lite krystat och fastnar inte alls. Inte någon dålig låt och kanske kan den växa med en vettig scenshow, men nja, jag är skeptisk. Den kommer säkert att finnas med på en hel del träningspass under våren dock. Möjligen till Andra chansen, men troligare att den åker ut.

Swingfly feat. Helena Gutarra, You carved your name är tävlingens andra låt och den låter som – Swingfly. Trallvänlig refräng, men jag tror den åker rätt ut. Ännu en träningslåt. En ganska tråkig sådan, detta trots att Jocke Åhlund och Kleerup har skrivit. Det finns lite Teddybears-vibbar, men det räcker inte. Tror den åker ut direkt, men kan tänka mig att grabbarna O gillar och är det barnen som röstar kan jag ha fel.

SMILO har lite elakt kallats för ”mini-Avicii” och kanske kan deras Weight of the world få röster från alla små ungar (som mina) som gillar just Avicii. Det beror helt klart på scenshowen. Tror den tar sig till Andra Chansen.

Jag ska erkänna att jag är svag för After Dark, men Kom ut som en stjärna är verkligen inte bra. Kul text, men mer krogshow än Melodifestival. Det svänger en del i refrängen, men jag tror inte att det räcker. Helt ärligt orkade jag inte lyssna färdigt på det smakprov som ligger ute och det korta klippet från repetitionen lovar ingen större show.

Lisa Ajax så, vinnaren av Idol 2014. Hon kan sjunga, det kan hon utan tvekan. My heart wants me dead känns dock som ett bidrag från Östeuropa och även om det skulle slå i Europa är jag tveksam till om det går så bra här. Tror det slutar i Andra chansen för Ajax, men kan ta sig till final. Det korta klippet från scenshowen ser nämligen rätt snyggt ut.

Boris René är okänd för mig, men jag gillar verkligen hans Put your love on me, som är en låt som gör mig glad. Han sjunger grymt bra och förhoppningsvis räcker det, trots att han är rätt okänd. Det skulle ju kunna vara så att det är många som har koll på honom, även om jag inte har det. De som håller på Degerfors lär ha det i alla fall. Hoppas på en plats i Finalen.

Och så slutligen Oscar Zia, som på förhand är grabbarna O:s favorit. Human är kanske lite för lugn för dem, för det tar en stund innan den kommer igång. När den gör det är det ändå lite för långsamt. Tror ändå att Zia tar sig till final, men det är inte en klockren låt, kanske blir det Lisa Ajax istället.

 

Om jag nu måste välja säger jag:

Till final:

Lisa Ajax och Boris René

Till Andra chansen:

Oscar Zia och SMILO

Utslagna:

SaRaha, Swingfly feat. Helena Gutarra och After Dark

 

GP tippar:

Till final:

Boris René och Oscar Zia

Till Andra chansen:

Lisa Ajax och Swingfly feat. Helena Gutarra

Utslagna:

SaRaha, After Dark och SMILO

 

DN tippar:

Till final: 

Boris René och Oscar Zia

Till Andra chansen: 

Swingfly feat. Helena Gutarra och After dark

Utslagna:

SaRaha, SMILO och Lisa Ajax

 

Aftonbladet publicerar en publikundersökning från fredagens genrep, där SaRaha och Oscar Zia tar sig till final, samt Lisa Ajax och Swingfly feat. Helena Gutarra till Andra chansen.

 

Vad tippar du?

 

2 reaktioner på ”Mellomys med grabbarna O”

  1. Trots att man retar sig på detta spektakel ibland så sitter man ändå där lördag efter lördag och kikar 🙂 Igår var det andra delfinalen på raken som jag gissade båda rätt till final(även om jag tycker att Oscar Zia sjöng uruselt i de låga partierna).

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: