Lurigt värre med snurriga telefoner

atn1024_komma-fram_

I Rainbow Rowells bok Komma fram får vi träffa Georgie (med det ytterst töntiga efternamnet McCool), som är manusförfattare. Tillsammans med sin bästa vän och kollega Seth har hon fått chansen att äntligen göra sin egen komediserie. Kruxet är att fyra avsnitt måste skrivas snabbt och det finns ingen möjlighet för henne att följa med sin familj till julfirandet hos svärmor i Nebraska.

Att säga att maken Neal blir förbannad är en underdrift och när han drar med barnen och sedan inte svarar i sin mobil blir Georgie lite orolig. Hon vet att det inte är rätt av henne att ständigt prioritera jobbet, men hon önskar att Neal kunde förstå hur viktig den här serien är för henne. Äntligen ska hon och Seth få en egen serie, istället för att bara skriva manus till andras mer eller mindre mediokra skapelser.

När Georgie hälsar på sin mamma (som för övrigt är helt säker på att Neal har lämnat henne för gott) ringer hon Neals föräldrahem med den gamla telefonen i hennes flickrum. Då svarar äntligen Neal, men det är inte nutidens Neal, utan den som hon skildes från en jul för länge sedan. Då funderade de på att separera, men löste det. Kanske kan Georgie förhindra den nu överhängande separationen genom att vara trevligare mot den unge Neal än vad hon var då.

Genom samtalen och tillbakablickar får vi följa hur Neal och Georgie träffas då de båda arbetar på en collagetidning. Vi får vara med då de, trots alla olikheter, faller för varandra och hur de till slut hamnar i den kris de nu försöker komma igenom. Seth och Georgie var vänner redan på collage och kanske ville Seth mer då. Kanske vill han det nu också. Mest vill han skriva ett riktigt bra manus. Eller?

Komma fram är den första bok för vuxna som jag läst av Rainbow Rowell. En helt okej och ganska charmig bok, men inte någon Eleanor & Park eller ens en Fangirl. Jag gillar personerna, men tycker kanske att idén med telefonerna dras lite väl många varv. Efter ett tag fattade jag grejen och då var det mest tröttsamt. Mycket är bra, men telefonerna hade varit bättre i biroll än i huvudroll.

2 reaktioner på ”Lurigt värre med snurriga telefoner”

  1. Har den oläst hemma i hyllan (fast på engelska). Har bara läst ”Attachments” av henne innan och den gillade jag verkligen!

    1. Jag har ju absolut älskat de två ungdomsböcker jag läst och hade väldigt höga förväntningar. Det är en trevlig bok, helt okej underhållning. Kommer definitivt att läsa Attachments.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: