Dags för mello

IMG_1994

Tre grabbar O var på bättringsväg och mamma O på väg in i influensadimman, men vi lyckades ändå ta oss till gårdagens genrep av Melodifestivalen och faktiskt njuta riktigt mycket. Det är ett rätt så trevligt spektakel att uppleva live, det går inte att komma ifrån det.

Anna Book fick sjunga, men inte tävla. Lika bra det kanske, då det var en ganska medioker låt som möjligen tagit sig till andra chansen, men inte längre. De stående ovationer hon fick hade hon knappast fått om hon tävlat som alla andra. En glad och käck klassisk schlager, som absolut inte är min kopp te.

Grabbarna O gillade Rik med Albin och Mattias mest, men den lär konkurrera med samma publik som Samir och Viktor. Båda låtarna kommer inte att gå vidare, men håller med mina barn om att Rik är bättre än Bada nakna. Breakdansaren i Samir och Viktors låt var dock riktigt cool. Låten då? Pubertal och ganska kass. GP tror att Bada nakna går direkt till final och att Rik åker ut. Vi får se.

IMG_1988

Igår vann Pernilla Andersson på låtsas, men det tror jag knappast att den gör på riktigt. En finstämd sak och den enda balladen, men det är ganska så tråkigt. Den andra låtsasvinnaren Ace Wilder lär dock gå direkt till final. Vi gillade den hela familjen.

Jag gillade Robin Bengtsson bäst, trots det ganska så irriterande munspelet och det faktum att det är lite väl likt Måns Zelmerlöv. GP tror att den åker ut, Aftonbladet att den tar sig till andra chansen. Jag kan hålla med om att det blir svårtippat och håller en tumme för Bengtsson, trots att jag inte riktigt tror på honom i det här sammanhanget.

Grabbarna O tippar Ace Wilder och Samir & Viktor till final,  Rik tror de når andra chansen. Mitt guld vill de ska åka ut.

Jag tror också på Ace Wilder i finalen och tyvärr lär Samir & Viktor segla dit också, trots att de absolut inte kan sjunga, till andra chansen tror jag Mimi Werner och Pernilla Andersson tar sig. Werner för att dansarna är grymma och låten annorlunda, Pernilla Andersson för att det finns balladfanatiker som måste ha något att rösta på. Vad jag vill? Att Ace Wilder och Robin Bengtsson ska ta sig till final och Mimi Werner till andra chansen. De andra låtarna kan jag både ha och mista, men av dem är ändå Pernilla Andersson att föredra, trots att låten är lite tråkig.

Programledarna gjorde fler missar på fredagens rep än de brukat göra på lördagens dagrep, men annars var det roligare att gå på kvällsrepet måste jag säga. Bäst var dock Stina Ekblad och Jonas Gardell, som fick oss att skratta gott. IMG_1989

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: