Pocketen försvinner från hyllan

När jag sammanställde fördelningen mellan format på de böcker jag läste 2015 var det två saker som överraskade mig, dels att ljudböckerna för första gången finns med, men också att jag inte läst nästan några pocketböcker. Liksom förra året är mer än hälften av de böcker jag läst e-böcker och det som hänt under året är att jag flera gånger tänkt att det är jobbigt att läsa pappersböcker. Från skeptiker till frälst på bara några år. Så kan det gå.

format2015

 

Återigen har jag letat i arkiven och visst har det hänt en hel del med formaten på böckerna jag läser. Tydligt är att e-böckerna tagit över på bekostnad av pocketboken. Även de inbundna böckerna jag läser har blivit färre, vilket säkert handlar om att jag numera lånar e-böcker från biblioteket. Formatet excess finns bara med ett år (2012), liksom ljudböcker (2015), men de senare kommer jag säkert att återkomma till 2016.

format1115

Vilket format läser du helst?

 

 

2 reaktioner på ”Pocketen försvinner från hyllan”

  1. Pappersboken är fortfarande min bästa vän. Köper mest pocket, inbundet bara på rea i stort sett. Lånar mycket på biblioteket, köar för nyare saker.
    Har ännu inte fallit för padda eller platta. Har nyss läst ”Kärleken till livet” av Marie Fredriksson och Helena von Zweigberk. Innan dess ”I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv”
    av Tom Malmquist. Båda inbundna och både efter kö från biblioteket. Välj Toms bok, mycket liv, död och TYNGD.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: