Mina svar på L

Skärmklipp 2015-11-05 17.33.36

Nämn en favoritförfattare med för- eller efternamn på L.

Hejdå, ha det så bra av Kristina Lugn är en av de bästa diktsamlingar jag läst. Direkt då jag läst den lånade jag Lugns samlade verk och läste här och där ett bra tag, innan mina låneperioder vart slut. En bok jag borde investera i och äga. Matilda Gistavsson kallade Kristina Lugn för ”det sista geniet” i en artikel i DN och jag är benägen att hålla med. Lugn är ett geni, om hon är det sista låter jag vara osagt.

Det finns ju annan kultur än böcker. Vilka kvinna med för- eller efternamn på L vill du lyfta fram som är kulturell, men inte just författare?

Här blev det för ovanlighetens skull svårt. Jag valde till slut Lily Allen, som egentligen inte är något jättestor idol, men hennes låt Fuck you, tillägnad George W Bush är så vansinnigt bra att hon förtjänar all kärlek.

Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på L som du beundrar. Det kan vara en känd eller okänd kvinna, död eller levande inom vilket område som helst. Motivera gärna ditt svar.

Det blir faktiskt mer musik. Jag kan inte utelämna Laleh, som jag tycker är så ofantligt begåvad. Musiken är lysande. Hennes avskalade version av Some die young på ”Hela Sverige skramlar” gick helt in i hjärtat.

Vilken kvinna med för- eller efternamn på L är du nyfiken på, men ännu inte upptäckt?

Jag har snöat in lite på fotografer och visst har jag sett någon utställning av och med Anne Leibovitz, men jag skulle verkligen vilja veta mer om henne och hennes konst.

 

9 reaktioner på ”Mina svar på L”

  1. Kristina Lugn är en märklig person. Hon kan mycket väl vara ett geni. Samtidigt kan hon ofta verka väldigt egendomlig när man ser intervjuer med henne. Men dessa saker kanske går hand i hand ibland.

  2. Det är ju skönt att vi lever i en värld där vi får säga vad vi tycker, så Lily Allen kunde sjunga sin låt till Bush 🙂

  3. funderade lite på Kristina Lugn också. hon är ett geni, absolut. Lily Allen känner jag inte till. men Laleh är duktig och Leibovitz tycker jag mycket om. såg en utställning på Fotografiska med henne

  4. Kristina Lugn har jag på listan över personer att upptäcka. Det är rätt många på L jag inte har läst något av än när jag tänker efter. 🙂

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: