Timo är Indie-Ted

Demo_Festival_Timo_sjunger_Ted_1280x720

Det var lite märkligt att gå på konsert i samma lokal som jag varit på fortbildning under dagen, nämligen teatern i anslutning till gymnasiet jag arbetar på. Nu var det inte jobb som gällde, inte heller elever som spelade eller barn som dansade. Istället var det turnépremiär för Timo sjunger Ted i en avskalad version tillsammans med Henrik Cederblom, gitarr och Martin Holmlund, bas. Fantastiska musiker, fantastisk sångare och fantastisk musik. Inte varje dag jag och maken sänker medelåldern på konsert ska tilläggas, men ikväll gjorde vi det. Inget ont om det förvisso, men lite synd ändå att blandningen inte var större.

Timo Räisänen har energi så att det räcker och blir över, men det är inte bara full fart och galen, benvridande indiedans, utan också finstämd sång och framför allt är det kombinationen som gör det här till en konsert utöver det vanliga. Jag kan inte påstå att jag lyssnat mycket på Ted Gärdestad, men visst känner jag igen de flesta låtarna och även för den som inte gör det tror jag att Räisänens versioner kan stå för sig själv.

Bäst är Satellit och makens favorit Himlen är oskyldigt blå. Den senare innehåller förresten så många stilfigurer, så att jag tror att den blir nästa veckas analysuppgift för mina elever. Ni ser, lärare är aldrig lediga. Det är också imponerande att lyckas göra en riktigt bra version av totalt sönderspelade Jag vill ha en egen måne.

Jag har aldrig sett Räisänen live förut och vet inte om hans roliga, men lätt snurriga och osammanhängande mellansnack är som det brukar vara, eller ett resultat av premiärnerver. Hur som helst är det charmigt och trevligt, något som lär passa publiken utmärkt. Och så var det det där med hårvaxet som var slut och hårgelén som inte alls funkade. Nog är Zlatan-snöre säkert bra, men någon skulle ha gett grabben ett hårspänne.

Det är inte ofta jag och maken orkar oss ut på vardagar, kanske är det därför medelåldern var hög förresten, de något yngre orkar inte resa sig från soffan, men det här var utan tvekan en kväll som gav energi. Har du möjlighet att se Timo sjunger Ted, tycker jag att du ska göra det.

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: