Jag tjänar inte

13047164_O_1

Jenny Åkervall har jobbat i Riksdagen, bland annat i Göran Perssons och Mona Sahlins stab och hon känner miljön hon skriver om i debuten Jag tjänar inte. Huvudpersonen Anna Sager är psykolog, men inte så känslomässigt stabil som man kanske skulle önska. Hon jobbar för mycket och blir ännu mer splittrad då hon får ett uppdrag av Säpo att göra en farlighetsbedömning på en person som stalkar en känd politiker.

Lite långsökt kan tyckas och det är en av invändningarna jag har mot Åkervalls bok. Trådarna är många, svängarna tvära och det blir lite för mycket av det goda. Samtidigt är det en spännande och fascinerande att följa Anna både hemma i den fina villaförorten och på jobbet. Hon rör sig i miljöer som vi sällan läser om annars och det politiska spelet är fascinerande.

Jag tjänar inte är en spännande bok, trots att Åkervall försöker trycka in väl mycket i den. Jag är glad att jag äntligen fick läst den och är nyfiken på hennes nya bok På ditt samvete, där vi får träffa Anna Sager igen.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: