Mina svar på D

Skärmklipp 2015-09-03 07.32.53

1. Vem är en favoritförfattare med för- eller efternamn på D?

Nu blev det en konstig formulering, men tänkte ändra till ”en favoritförfattare”, istället för ”din favoritförfattare”, som om det bara skulle finnas en. Jag väljer att lyfta fram Delphine de Vigan, som skrivit bland annat den fina No och jag och självbiografiska Dagar utan hunger.

2. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på D som är en stor favorit och som du tycker fler borde upptäcka!

Assia Djebar borde fått nobelpriset, men hann aldrig få det. Fler borde upptäcka henne och jag borde utforska hennes författarskap mer.

3. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på D som du beundrar. Det kan vara en känd eller okänd kvinna, död eller levande inom vilket område som helst. Motivera gärna ditt svar.

Jag vet egentligen inte om jag beundrar Michelle Dockery, men jag älskar hennes rollfigur Mary Crawley i Downton Abbey. Egentligen är det en rätt otrevlig karaktär, men jag älskar hennes komplexitet och mod. Hon kan vara gräsligt bortskämd, men inte sällan tänker hon efter och ändrar sin inställning.

4. Vilken kulturell kvinna med för- eller efternamn på D har du ännu inte utforskat?

Jag har ännu inte läst något av Joan Didion, trots att jag tänkt göra det hur länge som helst.

11 reaktioner på ”Mina svar på D”

    1. Rättrådig var ett bra ord! Tycker att hon är bäst i serien, möjligen slår hennes farmor henne. Maggie Smiths rollprestation är också fantastisk.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: