Min dag på 3 minuter

3min-uppsl

Vardagen drar igår idag. Långa dagar av vardagar väntar de närmaste månaderna. Inte bara vanliga lunkdagar självklart, för visst finns det saker att uppmärksamma även en helt vanlig dag. Nicotext har gett ut boken Min dag på 3 minuter, som handlar just om att se det speciella i det vanliga. Det är en bok att fylla i, där fyra standardformuleringar återkommer, medan andra varieras. Till saken hör att jag absolut avskyr självpeppande böcker, som handlar om att vara tacksam för det man har, men jag tycker ändå om den här boken. Den är finare, lite personligare och klurigare än andra liknande böcker jag sett. Vissa saker är viktigt att fokusera på, speciellt för mig som har otroligt svårt att leva i nuet och alltid längtar efter något som ska ske längre fram. Helena skrev om det på Kulturkollo.

Så förutom att jag blir lite trött på den återkommande uppgiften att skriva ”tre saker jag är tacksam för”, så tycker jag om Min dag på 3 minuter. Jag borde kanske lära mig att vara lite mer tacksam och visst finns det saker jag är tacksam för egentligen. Som att grabbarna O är superfina och blir mer och mer självgående, att maken faktiskt står ut med alla mina upp- och nedgångar, att huset förvisso är i fullständigt kaos, men nytt och snart superfint och att jag faktiskt kan hantera en jäkla bilreparation på 15000, trots att det svider rejält.

I övrigt gillar jag formuleringar som ”tre svåra saker jag klarat av”, ”någon som får mig att skratta” och ”tre erfarenheter som gjort mig till en starkare person”. En bra bok att använda för att få perspektiv och läraren i mig tänker att det kan vara en bra bok att använda i t.ex. mentorssammanhang, för att få eleverna att reflektera.

3minuter-uppslag

2 reaktioner på ”Min dag på 3 minuter”

  1. Tack för tipset! Den här boken blev jag nyfiken på. Just som du skriver är det bra att få perspektiv på saker och ting 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: