Favoritförfattare del 5: Tony Parsons

Tony-Parsons-Autho_2905921b

Tony Parsons är musikjournalisten på klassiska New Musical Express, som sadlade om och blev författare. Genombrottet kom 1999 med Man and boy, som är en av mina absoluta favoritböcker. Två böcker till om Harry Silver följde, Man and Wife och Men from the boys. De är bra alla tre mycket tack vare det sätt på hur Parsons beskriver relationerna i familjen. Det är ett ganska vanligt liv där en man beter sig som ett svin, blir lämnad av frun, försöker uppfostra sonen själv, träffar en ny och i tredje boken dyker den gamla frun upp igen. Silvers pappa spelar också en viktig roll.

Det finns en del likheter mellan Tony Parsons och Nick Hornby, som båda skriver så kallad lad-lit. På senaste tiden har Tony Parsons börjat skriva deckare. Jag har läst The Murder bag, första delen om Max Wolfe, men inte den andra The Slaughter Man, som kom ut i maj. Den är lite för dyr än så länge, men jag ska absolut läsa.

Att han på senare tid har lite väl mycket gott att säga om Ukip gör mig lite bekymrad, men än så länge låter jag det inte påverka mina läsvanor.

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: