enligt O

Tankar från en bokberoende

#sommarlovmedkulturkollo #novell

9789146221647

Alltså, jag brukar hävda att noveller inte är min grej och så är det kanske. Trots det brukar noveller också kunna vara riktigt bra, speciellt som en del av svenskundervisningen. Kanske är det därför jag har svårt att läsa noveller annars — det blir för mycket jobb över det hela.

En av de bästa noveller jag läst de senaste åren är Fakturan av Jonas Karlsson om en man som en dag får en faktura på en massa pengar för allt han använt under sin tid på jorden. Saker som vi tar för givet och tänker är gratis. Absolut genial.

Fakturan finns med i novellsamlingen Spelreglerna.

 

Föregående

Favoritförfattare del 1: Nina Bouraoui

Nästa

Om underförstådd kärlek

1 kommentar

  1. Det låter som ett väldigt intressant koncept 🙂 Tack för tipset!

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: