Mer Peter James

97813520_dod_mansgrepcmyk_9197

Det som är mest obehagligt med Död mans grepp av Peter James är att slumpen spelar en så stor roll. It could happen to you, vore en tänkbar titel.

Allt börjar med en trafikolycka, där en cyklist kör på fel sida och en vit skåpbil kör på honom. En bilist undviker cyklisten, men kör av vägen och detsamma händer en lastbilschaufför. Polisen letar i första hand efter den som körde skåpbilen, men den dödes familj vill hämnas på alla inblandade.

Död mans grepp är kanske inte den bästa boken i serien om Roy Grace, men det är en helt okej deckare med några väldigt annorlunda ingredienser. Styrkan i James böcker är som alltid balansen mellan polisernas yrkesliv och privatliv. Jag läser vidare i serien, men inser att för många pusseldeckare av samma författare kanske inte ska läsas på rad. Vissa formuleringar återkommer och irriterar lite, men klart är ändå att Peter James är en riktigt bra deckarförfattare.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: