Sommarlov med Kulturkollo #juli

Som Carolina skriver är juli månaden då allt ska hinnas med. I år flyr vi iväg större delen av juli, trots att vi borde måla hus, bygga altan och anlägga gräsmatta. Eller just därför. Efter en mer än vanligt intensiv vår prioriterar vi tid ihop och för att den ska vara så rofylld som möjligt blir det också tid borta. De senaste åren har vi haft nöjet att tillbringa tid i Fuengirola, utanför Malaga, där svärföräldrarna har en lägenhet de snällt lånar ut. Det är juli för mig och i år blir det tre av veckorna i juli som endast innehåller sol, strand, böcker och lugn. Barnen gillar det, vi gillar det och det är bra för oss alla. Varje år tänker vi att vi ska göra en mängd utflykter, men det blir aldrig så. Faktiskt mår vi alla fyra bäst när vi gör så lite som möjligt. Så länge det är så, att tid tillsammans är bra tid, tänker jag att de stressiga perioderna får vara som de är. Värre hade varit om tid tillsammans inneburit konflikter, då hade vi verkligen fått se över vårt liv.

Mina största mål för juli i år är alltså att ta det lugnt, umgås med min familj och läsa så många böcker jag bara orkar. Visst finns det måsten även i år, då en ny lärobok ska påbörjas och en annan korrläsas, men det blir förhoppningsvis mycket tid över. Det där med att göra ingenting är något jag behöver träna på, men helt utan saker att göra kan jag inte vara.

Läsningen då?

Jag har redan gått ifrån min sommarlista, trots att ett par böcker på den har påbörjats. Kvalitet och kvantitet är det jag hoppas på.

Just nu plöjer jag Peter James, men snart hoppas jag hitta tillbaka till listan.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: