enligt O

Tankar från en bokberoende

Hjälp!

scream-cartoon-painting

Det är dags för er att hjälpa en frustrerad läsare. Jag börjar på bok efter bok, men ingenting känns kul att läsa. För att råda bot på det behöver jag tips på böcker som det inte går att släppa redan efter sisådär fem sidor. Ungefär så långt tålamod har jag.

Så kom igen, ge mig era bästa tips!

PS. Vill du själv ha en bok att fastna i direkt rekommenderar jag Än skyddar natten av Anna Lihammer. DS.

Föregående

Hur många främlingar finns det?

Nästa

En normbrytande utmaning

17 kommentarer

 1. Jag läser Glöm inte att låsa av E Haynes just nu. Den tipsar jag om. Riktigt bra! Den första lögnen av Sara Larsson är ett annat tips.

  • Larsson verkar vara populär, måste nästa testa den. Och Glöm inte att låsa har jag också hört mycket gott om. Tack för tips!

 2. Den senaste boken som jag kände så inför var Isamone av Kurt Levlin. En ungdomsbok.

 3. Jag kämpar med samma problem. Men den senaste boken jag läste som var riktigt svår att lägga ifrån sig var Vår egen lilla hemlighet av Ninni Schulman. Den första lögnen av Sara Larsson var också både fängslande och obehaglig på ungefär samma sätt som Anna Lihammers bok, dvs den hade ett skrämmande budskap till grund för handlingen.

  • Det har varit en intensiv vår, så säkert beror det på stress och trötthet. Sara Larsson har jag sneglat på och Ninna Schulman vill jag återupptäcka. Tack för fina tips.

 4. Du kanske ska ta en paus från böcker helt och hållet i några dagar?

  • Det är nog egentligen det bästa. Det stressar mig bara att inte kunna varva ner med en bok. Idag har jag kört ljudbok medan jag fixat med annat och det har faktiskt funkat riktigt bra.

 5. *Leigh Bardugo-I ljusets makt – fantasy
  *Kristina Appelqvist – Flickan framför muren – deckare
  *Camilla Davidsson – Under vintergatans alla stjärnor – feel good

  Hoppas det löser sig.
  Mia

  • Tack för tips! Under vintergatans alla stjärnor låg överst i läshögen inför flytten i vintras, men glömdes bort i all röra. Kanske dags att leta upp den. Fantasy lyckas jag sällan med, men det låter faktiskt som en spännande bok. Appelqvist är det hög tid att jag läser något av.

 6. Just nu läser jag Endgame, kallelsen av James Frey. Den har varit svår att släppa hittills.

  • Hm, brukar gilla Frey, men det här är inte riktigt min genre. Kanske värt att testa ändå. Tack för tipset!

 7. Ladda ner första kapitlet till “Queen of the South” av Arturo Pérez-Reverte till Kindlen o testa om du gillar. //Anna

 8. Lyssna på Anna Mannheimer när hon läser sin Mitt liv som gift – den tar 3 timmar, du kommer känna igen dig och du lär skratta. Lycka till!

 9. Jessica

  Om jag ska tipsa om en ljudbok säger jag Alltid för er av Gunilla Lindh. Jag har själv svårt för ljudböcker men blev fullkomligt uppslukad av den här boken som är en sann historia om en kvinna som får tre barn med sällsynta diagnoser och under ett år blir lämnad av barnens far samt förlorar sin mamma i cancer. Kanske du redan läst den?
  Annars, om du inte redan läst, så vill jag tipsa om Kära Liv och Caroline som borde få igång läslusten. Lycka till! 🙂

  • Kära Liv och Carolina vill jag absolut läsa, Alltid för er kan jag nog vara för blödig för, men tack för tipset.

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: