Att byta moll mot dur

Långt innan jag började jobba där jag jobbar ordnade skolbibliotekarien kvällar då hen tipsade lärarna om bra, nya böcker. Förra bibliotekarien fortsatte traditionen och någon gång hoppade jag in som side-kick. Nu har vi en ny skolbibliotekarie och vi körde en egen boktipsarkväll i torsdags med ett gäng mer eller mindre färska och läsvärda böcker.

Vilket trevligt sätt det är att umgås på. Att få äta lite mat och prata böcker i flera timmar, för kollegor som älskar att läsa. inte sällan ledde tipsen till samtal om de böcker vi presenterat eller andra böcker på samma tema.

Jag insåg dock att mina tips var väldigt svarta och hemska. Fannys eländes-elände-lista är nästan munter i jämförelse. Deprimerande romaner om sjukdom och död kombinerades med facklitteratur om krigsdrabbade länder och råa deckare. Är jag verkligen så mörk i mitt läsande?

Dags att läsa lite feel-good alltså. Men det får inte vara käck sådan och böcker som beskrivs som en riktig skröna, eller en baksidestext som lovar att jag kommer att skratta högt göre sig icke besvär.

Har ni några trevliga tips som kan lyfta mig ur mörkret och eländet?

 

3 reaktioner på ”Att byta moll mot dur”

  1. Mhairi McFarlane! Jag har växt ifrån chicklit och hatar när det blir alldeles för sockrigt och banalt. Tex Lucy Dillon går helt bort. Men McFarlane är underhållnlitt med lite bett, smartness och bra humor.

    1. Senaste Dillon är rätt bra, men annars håller jag med. Har läst ”You had me at hello” och gillade. Tack för påminnelsen.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: