Årets bästa ungdomsbok

17(1)

Idag är det min tur att publicera mitt bidrag i Sophies julkalenderstafett om ungdomsböcker. Som alltid har jag svårt att välja en enda bok, men jag har lusläst mina läslistor och bestämt mig för att lyfta fram Konsten att ha sjukt låga förväntningar av Åsa Asptjärn, som jag tycker har fått på tok för lite uppmärksamhet. Boken om Emmanuel Kent är rolig, utan att vara putslustig, normkritisk, utan att vara överdrivet pedagogisk och dessutom personlig och allmän på samma gång. Emmanuel har fortfarande ett barns rum, men börjar bli vuxen. Han blir kär, men vet inte riktigt hur man gör, är pinsamt jobbig och inte så lite irriterande, men har alltid hjärtat på rätt ställe. Att läsa om unge herr Kent är hela tiden trevligt. En lättläst bok med stort innehåll, som jag varmt rekommenderar.

Imorgon hittar du stafettkalendern hos Sockerslott.

 

1 reaktion på ”Årets bästa ungdomsbok”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: