Lacey Flint och floden

bolton_en_mork_och_forvriden_flod_omslag_inb

En mörk och förvriden flod är Sharon Boltons fjärde bok om Lacey Flint, numera flodpolis. Hon bor på en husbåt på Themsen och börjar varje dag med en simtur, en farlig sådan, ty vår kära Lacey kan inte undvika fara. Under en sådan tur simmar hon på ett kvinnolik invirat i tyg. En historia om unga kvinnor som luras till Storbritannien med löften om en ljus framtid rullas upp och självklart kan Flint inte hålla sig från utredningen. Självklart är det också så att någon försöker skrämma henne genom att lämna leksaksbåtar och läskiga krabbor på hennes båt. Någon gång är den hemliga gästen kärleken Mark Josebury, som arbetar under täckmantel, men ständigt håller ett öga på henne, men det är inte han som vill skrämmas. Istället verkar någon annan ha Flint under uppsikt, någon som på samma gång vill få henne att hitta de döda kvinnorna (för ja, de är flera) och skrämma bort henne från fallet.

Det är en spännande historia vi bjuds på, med många olika trådar. Flera gånger svänger fallet och överraskningarna gör läsningen extra spännande. Kanske är En mörk och förvriden flod inte Boltons bästa, men det är ändå en deckare som är bättre än de flesta.

Sharon Bolton är en av mina ganska nya favoritförfattare när det kommer till deckare. Lite irriterad kan jag bli på att hon låter sin hjältinna utsättas för så många och stora risker, men hennes böcker är alltid väldigt spännande och välskrivna. Personerna är lätta att ta till sig och engagera sig, trots att de är ganska skruvade. Det finns mycket mer jag vill veta om huvudpersonerna och jag är glad att Bolton låter Dana Tulloch få en större roll  den här boken. Snart tycker jag också att det är dags att låta Flint och Josebury få till det på rktigt. Deras olycka börjar störa mig lite. Det finns inget som säger att någon av dem behöver bli mer normal eller mindre neurotisk, för att de råkar vara ett par.

I april kommer Sharon Boltons nästa bok Little black lies, men det verkar vara en fristående bok, inte en i serien om Lacey Flint. I vilket fall kommer jag definitivt att läsa.

 

 

2 reaktioner på ”Lacey Flint och floden”

  1. Kul, för du tar upp nästan exakt samma saker som jag gjorde i min recension 🙂 Typ: inte hennes bästa men bättre än många andra och när ska det bli något på allvar mellan Lacey och Mark. Trevligt att hon kommer med nytt, det hade gått mig förbi.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: