Vad jag vill rädda

Veckans tisdagsutmaning på Kulturkollo är ganska så väldigt svår (jag tar inget som helst ansvar, utan skyller ifrån mig). Kanske omöjlig, men jag gör ett försök. Det handlar om dystopier och en framtid där kultur censureras. Vad skulle jag då välja för bok, film, tv-serie jag skulle gömma undan när den dystopiska framtida regeringen inför förbud?

Jahaja. Det betyder en väldigt begränsad kulturell kost och då ska det vara något bra. Alla säsonger av ER kanske? Det skulle sysselsätta mig ett tag och den håller hög klass nästan hela serien igenom. Film går bort tror jag, den är för snabbt över. Möjligen Fyra bröllop och en begravning som jag sett tusen gånger och säkert kan se tusen gånger till. Och bok? Någon tjock samlingsvolym vore bra. Som ska gå att läsa flera gånger. Hm. Vet ni, jag fegar ut som vanligt och tar mitt vanliga, säkra kort. Det får bli Stadserien. Den håller för hur många omläsningar som helst.

Ber om ursäkt för min fantasilöshet, men en dystopisk framtid kräver helt klart det bästa.

Häng gärna på utmaningen du också. Rädda det som räddas kan.

 

Photo by Markus Winkler on Unsplash

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: