Tredje boken om Flint

ododlig_omslag_0

Lacey Flint jobbar inte efter händelserna i Cambridge, som vi kunde läsa om i Livrädd. Inte alls konstigt. Trots detta blir hon självklart inblandad i fallen som utreds, denna gång genom grannpojken Barney. Han och hans kompisar undersöker platser där andra pojkar hittats mördade och tömda på blod. Barney utreder fallen genom att bland annat hänga i olika grupper på internet och faktum är att han ibland ligger före polisen.

Barney är en trevlig bekantskap, en ensam lite pojke, vars pojke jobbar allt för mycket. Lite typiskt att Flint tar honom till sitt hjärta. Det finns helt klart likheter mellan de två.

Lotta Olsson skriver i DN att hon inte tycker om Flint och jag förstår hennes argument – det finns lite för många trasiga, kvinnliga poliser med ett gäng hemligheter. Ändå tycker jag om Flint, hon är sympatisk trots allt. Lite trött börjar jag bli på att hon hela tiden hamnar i trubbel, men jag kan ta det. Det är också glädjande att hon och Joesbury långsamt, långsamt närmar sig varandra. Mellan Dana Tulloch och Flint är det dock minst sagt spänt.

Odödlig är den tredje boken i Sharon Boltons serie om Lacey Flint och den är kanske mer lik en klassisk deckare än de andra två delarna. Därmed inte sagt att det är en dålig bok, men den är inte lika nyskapande. En riktig bladvändare är det dock helt klart och jag imponeras av hur väl Bolton knyter ihop trådarna. Nu längtar jag efter fjärde boken i serien, som kommer senare i höst.

 

 

2 reaktioner på ”Tredje boken om Flint”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: