Jordens rekordbok

9789163878381

Jag och grabbarna O läste just Jordens Rekordbok av Jens Hansegård och Anders Nyberg. En rolig och lärorik bok, där vi faktiskt lärde oss en del alla tre. Visste ni till exempel att rundmaskar är världens vanligaste djur, att grönlandsvalar kan bli 200 år gamla och att det finns en svamp under jorden i Oregon som är ungefär lika stor som 1 400 fotbollsplaner.

Jag gillar hur författarna hela tiden jämför med t.ex. fotbollsplaner, för att storleken ska bli konkret. Ofta jämförs internationella rekord med svenska. Bilderna av Anders Nyberg är både roliga och informativa. Det här är helt enkelt en riktigt underhållande bok för den vetgirige nybörjarläsaren. Den passar att läsa själv, men det var också riktigt roligt att läsa den tillsammans och diskutera de olika fantastiska rekorden. Läraren i mig använde världskartan i slutet, där de olika platserna är utmärkta, för att låta ungarna repetera vad vi läst.

Storebror O har just fyllt nio och han tyckte att det var en cool bok. Den stora svampen var det bästa.

Lillebror O fyller åtta i höst och han gillade också Jordens rekordbok. Han tyckte att det var roligt att lära sig om allting.

Vi rekommenderar alla tre den här boken varmt! Jordens rekordbok ingår i serien Lätt att Läsa Fakta och författarna har tidigare skrivit Jordens tuffaste djur och Jordens försvunna skatter. De ska vi definitivt läsa!

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: