enligt O

Tankar från en bokberoende

Up a hill, down a hill, walk, walk, walk …


5. Nämn en tv-serie som du kan citera från?

Jag vet inte hur många gånger jag och syrran såg A year in the life, men vi såg den tillsvhs-banden var nästan utslitna, turades om att ha dem hemma hos oss när vi flyttat hemifrån och nu finns den i tryggt förvar på dvd.

Om jag satte på den nu skulle jag troligen kunde säga de flesta repliker. Inget sing-a-long, men väl ett talk-a-long. Mycket irriterande för den som sitter nära, så det är bäst jag tittar själv, eller med syrran då.

A year in the life handlar om familjen Gardner från en jul till en annan. Mamman dör i första avsnittet och familjen försöker leva vidare. Yngste sonen träffar en ung Sarah Jessica Parker och deras förhållande är helt underbart skildrat. Adam Arkin och Amanda Peterson (drömtjejen i Can’t buy me love) finns också med.

I Sverige sändes bara de första 3 avsnitten som en mini-serie, men tydligen fortsatte den under ett år i USA. Jag hittade de tre första på YouTube, men inte fler tyvärr. Blir dock helt varm och rörd bara av att se vinjetten.

Och inläggsrubriken? Den kommer från en historia som en kund berättar för Adam Arkins rollfigur, då han börjar bli trött på att passa upp sin gravida fru.

 

Föregående

Kanske världens sötaste bok

Nästa

Bodil i mitt hjärta

2 kommentarer

  1. Visst jobbar SJP på smyckesavdelning på ett varuhus? Minns att jag såg den serien! Miniserien rättare sagt. Fast såg den bara en gång så minns inget nästan.

    • Precis, det gjorde hon och bytte ut halsbandet brodern gav sin flickvän.

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: