En tredjedel av 2014

Kanske, kanske är mitt tröga läsflyt över. Mars och april har i alla fall varit bättre läsmånader än på väldigt länge. Nu har jag just varit ledig i snart tre veckor, så kanske ska jag inte dra för stora växlar av aprils statistik. Maj kommer nämligen att bli galet intensiv, men sedan är sommaren nära.

Hittills i år har jag läst 35 böcker att jämföra med 47 under samma period 2012 och 49 under de första fyra månaderna förra året. Nu handlar det självklart inte om att fler lästa böcker alltid är bättre, men i mitt fall är antalet lästa böcker ofta ett mått på mitt mående. De senaste tolv månaderna sedan jag fick veta att jag varslats från mitt gamla jobb har varit tuffa. Nu funkar det nya ganska bra, men osäkerheten om vad som händer nästa läsår tar mycket energi. Den minskade läsningen beror dock inte bara på att jag mått sämre, utan också på att jag haft skitmycket att göra med läroböckerna jag skriver. Lägg där till halvtidsstudier så inser alla (utom möjligen jag själv) att jag kanske tagit på mig lite väl mycket. Mest har det dock varit positivt, då det är saker som ger mig energi och självförtroende, men när det gäller t.ex. tid för familj och vänner (utanför bloggvärlden) har det varit sämre ställt.

Semester betyder mycket lästid och under de senaste veckorna har jag läst en hel del, mycket av det bra och flera av böckerna har varit sådana jag tänkt läsa mycket länge, som Yarden av Kristian Lundberg. Mycket lästid betyder att jag vågar ge mig utanför min comfort zone och det ger en större variation helt klart.

Den gula linjen börjar ge sig in i leken på allvar helt klart. Hoppas att det fortsätter så.

Screenshot 2014-05-01 17.53.35

 

1 reaktion på ”En tredjedel av 2014”

  1. Gött att höra att du har hittat mycket bra läsning på semestern! Ser fram emot att läsa om alla böckerna här.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: