Tematrio − Vinterväder

temais

Jag är inte mycket för vintern måste jag erkänna. Några dagars snö kan vara okej, gärna kring jul, men mer än så behöver det inte bli. Idag handlar Lyrans tematrio om vintervädersböcker och här kommer mina tre:

 

1. Egentligen brukar mumintrollen sova bort hela vintern. I Trollvinter av Tove Jansson vaknar dock Mumintrollet mitt i sin vintersömn och får för första gången uppleva vinterväder. En riktigt fin bok.

2. Den långa vintern av Laura Ingalls Wilder handlar om just det. En lång, kall, vinter då maten tar slut i den lilla staden på prärien och familjen Ingalls svälter. Lauras blivande make Almanzo blir hjälte då han rider ut efter säd åt de hungriga, mitt under värsta snöstormen.

3. I Flickan med snö i håret av Ninni Schulman hittas en flicka död precis efter nyår. Det är en kall och snöig vinter i Hagfors och journalisten Magdalena Hansson, som just flyttat tillbaka till barndomsstaden, kan inte låta bli att lägga näsan i blöt. Måste ta och läsa vidare i den här serien!

 

16 reaktioner på ”Tematrio − Vinterväder”

  1. Flickan med snö i håret känner jag att jag snart måste läsa, den har stått här ensam och övergiven ganska länge nu.

    1. Jag har haft andra delen i serien i hyllan hur länge som helst, och då gillade jag ändå första delen. Skumt hur det kan bli!

    1. En helt okej deckare! Läste den mitt i sommaren bara och det kändes lite märkligt. Passar nog bättre den här tiden på året.

  2. Åh, Laura Ingalls Wilder:). Jag har aldrig läst men har nog sett alla avsnitten. Börjar bli sugen på att se serien igen;).

    1. Jag läste böckerna om och om igen då jag var liten. Läser fortfarande om dem ibland. Nu börjar de ges ut i nyutgåva. Tv-serien var bra i början, men spårade ur efter ett tag tyckte jag.

  3. Tre bra böcker hos dig! Älskade böckerna av Laura Ingalls Wilder. Flickan med snö i håret tyckta jag var kanonbra, tyvärr tycker jag inte att uppföljaren höll samma kvalitet.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: