Maja Grå klarar allt

9789137141114

Det är vinter och Maja Grå har börjat sitt nya jobb. Hon ska vara en del av inspector Kings utredningsgrupp. Jack är fortfarande väldigt låg efter det som hände i slutet av förra boken och än en gång är deras förhållande osäkert. Fallet Maja och resten av teamet ska lösa handlar om en mördad brudgum. Han dödas under bröllopsnatten och självklart är hans nyblivna fru helt förstörd. Likheterna med morden på tre unga pojkar många år tidigare är stora och utredningen leder därför bakåt i tiden. När Maja inser att en av de mördade pojkarna är Jacks bror blir hon personligt engagerad i fallet.

Amanda Hellberg verkar tveka lite över huruvida hon ska skriva skräck eller deckare. I denna den fjärde boken om Maja Grå återvänder hon till deckargenren efter att ha satsat mer på skräck i Tistelblomman. Snögloben är en bok att sträckläsa. Jag var glad att återse Maja Grå, men tycker att det går lite väl snabbt i slutet. Det räcker inte att berätta hur det gick till, jag vill ha mer av varför.

Hellbergs styrka är miljöskildringarna och att boken dessutom utpelar sig i Oxford gör definitivt inte saken sämre. Även de mer övernaturliga ingredienserna är mycket bra. Jag skulle egentligen vilja ha en mer skräck och mindre deckarintrig. Det är synd att försöka trycka in den egensinniga fröken Grå i en ganska vanlig deckarhistoria. Hon är värd mer än så. Mer utrymme, större svängrum. Trots detta är Snögloben utan tvekan en läsvärd spänningsroman och jag engageras helt klart i historien. Kanske mest av den del som handlar om Jacks bror, där hade fokuset gärna fått läggas.

 

2 reaktioner på ”Maja Grå klarar allt”

  1. Åh ytterligare fler boktips på min blogg vandring! Kul kul!
    Vill även passa på att tipsa om en ebokstävling som jag har på min blogg.
    Välkommen dit!
    Kram Cissi

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: