Välkommen tillbaka Harry

pansarhjarta_inb_low

Efter förra boken jag läste om Harry Hole, Pansarhjärta, var jag grymt besviken, men nu är Jo Nesbø tillbaka i god form. Han skriver underhållande och spänningen är stor. Jag läste Gengångare hur snabbt som helst och det är ett gott betyg.

Visst är Harry Hole lite väl likt Rambo, han syr till och med ihop ett sår med nål och tråd, men han är ändå riktig på något sätt. Nesbø kan dessutom konsten att berätta lagom mycket och låta läsaren fylla i resten. Den här gången är trådarna många och fallet kommer väldigt nära Hole, då han gamla kärlek Rakels son Oleg är misstänkt för mord. Ett skäl så gott som något för vår hjälte att lämna Hong Kong.

Oleg har hamnat helt fel i livet. Drogerna är hans största kärlek och nu anklagas han för att ha dödat en annan känd knarkare och langare. Harry dyker upp igen i hans och Rakels liv och gör allt för att få honom frikänd. Lite dåligt samvete har Harry allt efter allt som hände i Snömannen. Kanske hade både hans och Olegs liv varit annorlunda om Rakel och Harry fortsatt tillsammans.

Efter att ha läst Gengångare är jag nu mer än redo att läsa bok nummer tio om Harry Hole, den heter Polis och jag hoppas att Hole förblir en sådan. Jag är nämligen väldigt glad över att jag har återfunnit honom.

1 reaktion på ”Välkommen tillbaka Harry”

  1. Lyssnar just nu på Polis, spännande även om Harry knappt rört en fena ännu……..
    Har lyssnat på de tidigare också.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: