Författarquiz

På ”mitt” biblioteks hemsida hittade jag detta quiz med foton på 15 författare. Jag fick 13 rätt, men borde haft 14 i alla fall tycker jag. Den 15e hade jag ingen som helst aning om.

Hur många författare känner du igen?


Quiz generated on Quizz.biz

23 reaktioner på ”Författarquiz”

  1. Den förste herren var på jobbet i april, så honom kände jag igen. Fick hjärnsläpp och gissade fel på den svenske gubben, ryssen tog jag. Ansikten är inte alltid min grej när det kommer till författare.

   1. Jag blev förvånad över att de valt just sådana jag kände igen, jag är annars tämligen usel på att ha koll på utseendet.

  1. Hm, trodde inte Nobelpriset var en skönhetstävling. Jag lägger sällan ansikten på minnet, det är liksom böckerna som är viktigare.

   1. S. Finkelstein

    Hade det varit det, så hade Le Clézio fått priset tio år i rad. Åtminstone om tjejerna på sextiotalet hade fått bestämma.

 1. 9. Fast det var bara en bild jag där jag kände igen författaren. Övriga listade jag ut genom kommentaren som stod där…

 2. Visst är ryssen nobelpristagare och det var ju därför – med hjälp av texten – jag visste svaret. Men jag visste inte direkt hur han såg ut 😉

 3. åh, sju fick jag. är typ sämst på namn. känner igen alla författarnamn, men inte ett enda mansansikte kände jag igen. så konstigt. så jag gissade på alla män.

 4. Åh, 14 rätt och hade kunnat haft 15 om jag inte tryckt fel på en fråga jag faktiskt kunde! Trodde inte att jag skulle känna igen så många, författares utseende tycker jag inte är särskilt viktigt… *känner mig nöjd* 🙂

 5. Enligt den där listan är mitt resultat det sämsta någon fått 😛 Och då råkade jag faktiskt gissa rätt några gånger! Men så är jag inte särskilt författarorienterad heller och skulle ärligt talat kunna springa på de flesta av mina favoritförfattare på stan utan att känna igen dem.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: