Gamla godingar 5

20130626-162556.jpg

Det här är den första av mina gamla godingar som (mig veterligen) inte har filmatiserats. Det är en slump att det blivit just filmade böcker som uppmärksammats hittills. Per Wästbergs bok tvivlar jag på skulle göra sig direkt bra som film. Upplevelsen handlar allt för mycket om språket i Eldens skugga, som är den första boken i en kvartett som utspelar sig i Stockholm och senare också i Kamerun. Egentligen är denna den första boken inte seriens bästa, men den får ändå representera min kärlek till författaren Wästberg. Den är nte lika passionerad som kärleken till poeten Wästberg, men läsningen fascinerade ändå.

Till min förvåning upptäckte jag att pocketen från 1987 fortfarande går att köpa. Undrar om den håller än berättelsen om kabinettsekreterare Johan Fredrik Victorin som lämnas av sin fru och söker sina rötter i Afrika.

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: