En bok jag ser fram emot

9163875543

Jag har medvetet försökt undvika förlagens höstutgivningar då jag har fullt upp med de recensionsböcker som väntar på att bli lästa just nu. Ibland dyker det dock upp någon spännande nyhet som jag bara måste läsa mer om. Maria Nygrens Fjärde riket är en sådan nyhet. Jag tyckte verkligen om hennes debut 100 meter lycka och fascineras över hur totalt olik den hennes andra bok verkar vara.

Fjärde riket handlar om hur några ungdomar, inspirerade av Hitler, försöker ta makten över sina skolkamrater på en svensk högstadieskola. Det verkar handla om makt i första hand, inte om nazismen i sig, trots att Anders Behring Breivik inspirerade Nygren att skriva boken.

Boken ges ut i augusti av Bonnier Carlsen.

2 reaktioner på ”En bok jag ser fram emot”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: