Om böcker och drömmar

elsaomslagpng

Carina Nunstedt har varit chefredaktör på såväl Mama, Family Living och Yourlife. Nu är det tidningen Books & Dreams som gäller och mycket känns igen från kanske framför allt Yourlife. Inte konstigt då Books & Dreams beskrivs som ett livsstilsmagasin som ska vara en fortsättning på just det koncept Yourlife stod för. Tonvikten ligger på det litterära innehållet och de som bor i Stockholm har chansen att gå på diverse event som Nunstedt håller i. Tidningen är alltså en del av ett större koncept, där även hemsidan och den nystartade podcasten spelar en stor roll.

Det är många bloggare som nu fått vårnumret av den relativt färska tidningen. Meningarna om dess kvalitet är delade. För mig är det viktigt att komma ihåg att Books & Dreams marknadsför sig som ett livsstilsmagasin med bokkänsla, inte som en litterär tidskrift. Den delas in i tre delar, läsa, drömma, leva och i dessa kapitel finns rum för texter om bland annat skrivande, resor och relationer. En ganska bra blandning med tydlig boklig anknytning.

Om ViLäser är Nobelpriset skulle man kunna säga att Books & Dreams är försäljningstoppen. Lite folkligare, lite bredare. Jag tycker att de båda tidningarna kompletterar varandra. Jag gillar till exempel intervjuerna med Michael Connelly, en gammal favorit och Chimamanda Ngozi Adichie, en lite nyare favorit.

Och nu till det problematiska, Books & Dreams ges ut av Bonnier och kan använda tidningen för att göra reklam för ”sina” författare.

I vårnumret kan du läsa om:

Lev Grossman (Pocketförlaget, ägt av bla Norstedts och Piratförlaget)

Michael Connelly (Norstedts)

Jenny Åkervall (Norstedts)

Vilhelm Moberg (Bonnier Pocket)

Erik Axl Sund (Ordfront)

Chimamanda Ngozi Adichie (Albert Bonniers Förlag)

Elsa Billgren (Bonnier Fakta)

Gunilla Bergensten (Forum)

Michael Nyqvist (Forum)

Lisa Jewell (Printz Publishing)

Christin Ljungqvist (Gilla Böcker)

Camilla Grebe (Damm förlag)

Carlos Ruiz Zafón (Albert Bonniers Förlag)

Tipssidor med böcker från Gilla Böcker, Norstedts, Natur & Kultur, Ordfront förlag, Weyker förlag, Forum, Wahlström & Widstrand, Albert Bonniers Förlag, Leopard förlag, Lind & Co, Bazar förlag, Massolit förlag, Alfabeta, Piratförlaget, Kabusa böcker, Ica Bokförlag, Bonnier Fakta, Bonnier pocket, Printz Publishing, B Wahlströms, Bonnier Carlsen, Rabén & Sjögren

En hyfsad blandning faktiskt av Bonnierförlag och helt andra förlag och ett magasin jag troligen kommer att återvända till. Speciellt i dessa tider då jag är lite för trött för det mer djuplodade. Books & Dreams är kanske inte den perfekta tidningen för den riktiga boknörden, men för den vanliga läsaren som gärna läser både om författare och annat som är trevligt i livet, tror jag att den kan funka utmärkt.

6 reaktioner på ”Om böcker och drömmar”

  1. Vilken trevlig analys av tidningen. Jag har mestadels bara läst negativa kommentarer, eller iaf inte så positiva som ditt inlägg. Har gått förbi tidningen i mataffären flera gånger, men med de negativa inläggen klingandes i bakhuvudet, och alltså inte köpt den. Får kanske omvärdera och ge tidningen en chans.

  2. Zafón? Kan jag läsa om Zafón?

    Jag hoppas du får provision, du sålde just ett lösnummer av tidningen åt dem =)

  3. Efter att ha läst det här blir man ju sugen på att köpa sig ett nummer. Innehållet lät ju mer tilltalande än vad omslaget var för mig.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d