Tematrio – Påskdeckare

temadeckare

Dags för deckare, den numera klassiska påskläsningen och Lyran vill att vi tipsar om tre läsvärda böcker i genren. Jag kör en dubbel trio med tre böcker jag läst och rekommenderar och tre böcker jag själv vill läsa.

Först tipsen. Inte helt färska, då jag faktiskt inte läst någon deckare i år.

1. Riktigt bra är Hjort och Rosenfeldts serie om Sebastian Bergman. Förra boken var lite av en mellanbok, men de två första är vansinnigt bra. Första boken i serien heter Det fördolda.

2. Katarina Wennstam inleder en ny deckarserie med Svikaren, en aktuell deckare i fotbollsmiljö. Lättläst och samhällskritisk.

3. Gillian Flynns Gone girl är ingen klassisk deckare, men en spännande katt- och råttalek som definitivt är mycket läsvärd.

Och så tre deckare jag vill läsa, kanske hinner jag med någon av dem i påsk.

1. Jag har bara läst en bok av Maria Lang, men nu har jag Mördaren ljuger inte ensam hemma från biblioteket. Känns allmänbildande att läsa.

2. Kristina Ohlsson är en favorit och hennes nya bok Davidsstjärnor finns som recensionsexemplar på paddan. Den vill jag definitivt läsa i påsk.

3. Det är dags för mig att upptäcka S. J. Bolton och boken som finns hemma är Blood Harvest.

 

 

2 reaktioner på ”Tematrio – Påskdeckare”

  1. Carin Thiria Bark

    Då blir det till att stifta bekantskap med Bolton för min del. Läser just nu ”Fjällgraven” och längtar efter den svenska översättningen av ”Gone girl”. Påskekrim e grejen!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: