Tematrio – Saint Patrick

Lite sent kommer en trio irländska författare, vilket var uppgiften i Lyrans senaste tematrio.

1. Roddy Doyle bara måste vara med. En författare som följt mig länge och vars Barrytown Trilogy är en av mina största läsupplevelse. Nu var det ett tag sedan jag läste något av Doyle. Hans första bok om Henry var inte min grej och därför har jag inte läst vidare i trilogin. Däremot låter hans barnbok om fnissarna riktigt rolig och hans nya bok Two pints vill jag definitivt läsa.

2. Tana French skriver spänningslitteratur utöver det vanliga. Jag gillar hennes strategi att låta en biroll i en bok bli huvudpersonen i en annan. I debuten In the woods är Adam Ryan huvudperson och i andra boken The Likeness står hans kollega Cassie Maddox i centrum, då hon skickas på undertoner-uppdrag av Frank Mackey, som vi får veta mer om i Faithful Place. Jag har ännu inte läst fjärde boken Broken Harbour, men vet att den handlar om en av de poliser som finns i bakgrunden i bok tre. Briljant sätt att binda samman sina böcker.

3. Och så en klassiker, en av mina absoluta favoritpjäser är Waiting for Godot, av Samuel Beckett. Absurd och vansinnigt rolig, med en allvarlig underton. Lite typiskt irländskt, eller hur? Dags att läsa mer av Beckett kanske?

9 reaktioner på ”Tematrio – Saint Patrick”

  1. Jag läste En stjärna kallad Henry för ett tag sedan och blev rätt besviken. Irland och irländsk historia intresserar mig men den boken var inget för mig. Gillade Colm Tóibíns Brooklyn mycket bättre.

  2. Ooo en Roddy Doyle som jag inte kände till. Måste rättas till så snart som möjligt.
    Tana French lät väldigt intressant också.
    Tack för tipsen!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: