Hur känd var Sophie Elkan?

Efter mitt samtal med Marie Hjalmarssson Engelke förstod jag mer än tidigare att Sophie Elkan var stor i sin samtid. Jag letade bland mina böcker och hittade makens farmors gamla litteraturhistoria. Här fick Elkan ta mycket plats!

bild-17

 

bild-16

 

bild-15

 

Här finns det utdrag ur John Hall samt Konungen (1904) och Konungen i landsflykt (1906). 

Planen är att läsa utdragen och återkomma med inlägg!

 

8 reaktioner på ”Hur känd var Sophie Elkan?”

    1. Passar ganska bra i diskussionen om bra och dålig litteratur. Då var hon helt klart bra om känd är lika med bra. Nu kanske hon är sämre då, när hon är bortglömd av litteraturhistoriker? Jag är hur som helst glad att vi ägnar tid åt henne.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: