En berättelse som växer

Jag har haft The Poison Tree av Erin Kelly i min iPad ett bra tag. En av alla böcker som jag köpte och tänkte att den måste jag läsa direkt. Vet egentligen inte varför den blev liggande, men hur som helst är jag riktigt glad att jag har läst den nu.

Det börjar lite trevande med att Karen träffar Biba för första gången. Den sistnämnda bjuder in till fest i det fallfärdiga hus hon delar med sin bror Rex och trots att Karen är nervös går hon dit. Väl där hittar hon först inte Biba, men när hon gör det dras hon in i hennes värld och stannar där.

Karen, som är en mycket begåvad språkstudent och Biba som lever ett minst sagt bohemiskt och utsvävat liv finner varandra och en mycket annorlunda vänskap växer fram. Tillsammans med Rex bildar de en annorlunda trojka som i sann DHH-anda. Precis som i Den hemliga historien får vi redan från början veta att någon kommer att dö och vi vet att offer och gärningsman möts på första gången under den inledande festen.

Parallellt med det som händer under sommaren 1997 får vi träffa Karen tio år senare. Hon bor med sin dotter Alice, nu nio år och Rex är på väg att släppas ur fängelset där han suttit de senaste tio åren.

The Poison Tree är en bok som bara blir mer och mer spännande ju mer man läser. Jag blir enormt engagerad i huvudpersonerna och imponeras av hur Kelly knyter ihop alla trådar. Det är en spännande bok, men kanske främst en fin bok om vänskap och om att bli vuxen.

Den har ganska nyss kommit på svenska och heter då Grenar av giftLäs den!

 

 

6 reaktioner på ”En berättelse som växer”

  1. Trevligt att höra, håller på med den nu. Tycker den är stundtals briljant men att den, som du säger, börjat lite trevande. Skönt att veta att den kommer växa efterhand.

    1. Den har många ingredienser som jag älskar, lite aka-porr, en del mörker, bra språk, snyggt ihopknutna trådar. Kanske något att diskutera?

  2. Har precis påbörjat den. Den är lite trög där i början men i och med att jag vet att den tar fart sen så spelar det inte så stor roll 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: