Tio bra tv-serier

Mer utmaning från Ellison och idag handlar det om tio tv-serier som jag tycker eller i alla fall har tyckt mycket om.

Huset Eliott symboliserar det fantastiskt brittiska som jag älskar.  Historien om de två systrarna som startar ett eget modehus tål att ses fortfarande. Köpte alla säsonger på dvd men har inte riktigt plöjt klart ännu.

Downton Abbey är också brittiskt när det är som bäst. Sirligt, men också humoristiskt. Jag absolut älskar Maggie Smith som lady Crawley och även hennes självständiga och inte så lite bortskämda dotterdotter Mary, spelad av Michelle Dockery. Jag hoppas på många fler säsonger!

This Life är en annan sorts brittisk serie, mer modern och definitivt mer frigjord. Nästan för mycket ibland, men jag älskar ändå den här serien skarpt. Vi får följa ett gäng som delar ett stort hus. De har träffats på universitetet och de flesta av dem arbetar nu som jurister.

Vårt hemliga liv är en liknande serie från Australien som var grym de första säsongerna, innan i princip alla skådespelare byts ut. Den utspelar sig i St Kilda, Melbourne och är definitivt riktigt bra.

Cityakuten är verkligen the mother of all sjukhusserier och så sjukt bra. Från första avsnittet när Carter kommer till akuten som lärarstudent, tills historien tar slut 15 säsonger senare. Med några dippar ska tilläggas, men vilken serie har inte det?

Grey’s anatomy är en serie jag tycker mycket om, trots att den har spårat ur lite väl mycket den senaste säsongen. Det är synd. Tycker att den varit bra fram till nu och hoppas på uppryckning snarast.

Felicity är en trevlig serie med ett klassiskt triangeldrama i centrum som jag absolut älskade när den kom. Nu var det ett tag sedan jag såg den, men jag tror definitivt att den funkar fortfarande. Vad hände förresten med Scott Speedman?

Parenthood är lika mysig, men med huvudpersoner i lite annan ålder. Den handlar om familjen Braverman, där de fyra vuxna syskonen och deras familjer står i centrum. En av bröderna är Peter Krause som också var med i favoritserien Six Feet Under  som är lika skruvad som bra. Helt fantastiskt att kunna göra en trovärdig historia med så spejsat manus.

Nikolaj og Julie handlar också främst om relationer. Relationer på danska, ett språk som jag absolut älskar att höra. Serien inleds med att Nikolaj är otrogen, vilket leder till att han och Julie separerar. Viktiga i historien är också Nikolajs två kollegor och deras familjer. Superbra!

 

20 reaktioner på ”Tio bra tv-serier”

 1. Kan bara instämma om Downton Abbey så sjukt bra. Tyvärr kan det inte hålla på förevigt då det måste ta slut vid andra världskriget. Men jösses vad jag älskar den serien. Karaktärerna, Miljön, Tiden, Skådisarna allt är så perfekt ihopsatt och författaren respekterar verkligen historian och är petnoga med att den ska bli perfekt. Vilket jag gillar! 😀

 2. Gillar också six feet under. Lite otippat att en serie om begravningsentreprenörer har gått så bra:)
  Och Felicity gillade jag när den gick.

 3. Kul att se att du gillar en del tv-serie som jag också tycker om!

  Felicity förknippar jag mycket med mellanstadiet, och jag såg om alla säsonger senast förra året så visst fungerar den fortfarande bra. Scott Speedman har gått tillbaka till lilla skärmen igen med tv-serien Last Resort, som inte alls påminner om Felicity.

  Serien beskrivs såhär: A team of Navy SEALs take refuge on a small island, owned by a dangerous drug exporter, following their refusal to begin a nuclear holocaust in the Middle East on the command of the now-corrupt U.S. Government.

  Annars tycker jag om Downton Abbey, som jag dock hört rykten om inte ska fortsätta alldeles för länge utan stanna på topp istället. Grey’s Anatomy var min favoritserie fram till fjärde säsongen, och sedan den har den vacklat oerhört – fast jag gillar senaste säsongen starkt! Cityakuten har jag bara tittat på sporadiskt eftersom jag bara gillat ett fåtal läkare och karaktärer, men jag är väldigt nyfiken och sugen på att titta om på hela serien. Och jag håller med om Parenthood – den är jättemysig att följa, och jag måste se Six Feet Under.

 4. This life – gud så bra den var! Huset Eliott var helt fantastisk. Stämmer in i hyllningskören gällande Downton Abbey också. Har sett alla serierna du nämner utom Parenthood och Vårt hemliga liv och alla serierna är riktigt bra.

 5. Har inte föjlt någon av dina favvoserier!! De glömde ”Revenge”, en riktigt bra serie, som tyvärr börjar bli för lång…

  1. Det var kul att återse dem i This Life + 10, trots att den inte riktigt nådde samma kvalitet! Blir sugen på att se om serien helt klart.

 6. Cityakuten är den absolut bästa sjukhusserien någonsin! Greys anatomi är helt bra, men kommer inte upp i klass med cityakuten- tror inte jag missat en enda del. Downton Abbey är också härlig:)

 7. Åh, jsg blev helt nostalgisk av att du gillade Felicity. Jag tycke väldigt mycket om den serien, och skulle gärna se om den vid tillfälle. Tyckte om serien eftersom handlingen fördes framåt så varsamt, och eftersom Felicity kändes äkta. Desutom var/ är skådespelaren väldigt vacker! Har desutom märkt att jag har en förkärlek till serier med berättarröst (voice over).

  1. Absolut älskade den, trots att det egentligen är en ganska tråkig idé att bygga en hel serie kring ett triangeldrama. Gillar också berättarröster. Har inte tänkt på det innan, men det gör jag verkligen.

 8. Älskar Downton Abbey. Den har allt! Dessutom är jag svag för kostymdramer. Så Huset Elliott såg jag också när den gick.
  Cityakuten gillade jag verkligen, såg alla säsonger utom de två sista, om och om igen. Har för mig att jag såg delar av Vårt hemliga liv och tyckte den var rätt bra.

  1. Kostymdrama är bra, inte för gammalt bara och gärna engelskt! Just tiden runt 1vkr som Huset Elliot och Downton Abbey handlar om gillar jag skarpt!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: