Att älska Manne

Pija Lindenbaums lilla bok Jag älskar Manne är nominerad till årets Augustpris för bästa barn- och ungdomsbok. Det är en söt liten historia om vänskap, kärlek och svartsjuka i sandlådan. Illustrationerna är ljuvliga. Helt ljuvliga.

Egentligen är grabbarna O lite för stora för den här boken, men faktum är att de gillade den ändå. De tyckte att Manne är otroligt söt. Förstod hur viktig han är för huvudpersonen. De skrattade åt de förstörda sandslotten och att huvudpersonen tycker om allt som har med Manne att göra. Sedan blir de lite fundersamma. Visst är det tråkigt när killen dyker upp i sandlådan, men är inte inte lite väl elakt att bli glad åt att hunden kissar på killens stövlar? Och varför kan man inte leka tre?

Jag tycker definitivt att Jag älskar Manne är en bra bok för lite yngre barn. Det finns mycket att samtala kring, mycket som händer i bilderna. En liten bok med stora känslor helt klart.

4 reaktioner på ”Att älska Manne”

  1. Jag har med förtjusning läst flera av Gittan-böckerna för barnen. Nu blir jag nyfiken på att se vad de tycker om ”Jag älskar Manne”.

        1. Då tycker jag definitivt att ni ska läsa! Min sjuåring tyckte ändå om den, trots att han egentligen kanske är för gammal.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: