Bara ett kapitel till mamma…

Vi har just läst De spökande prästerna, som är den senaste boken av Martin Widmark om Nelly Rapp. Nelly Rapp är monsteragent och i varje bok får hon ett uppdrag att lösa. I den här boken handlar det om en spökattack i en kyrka.

I början är det nästan lite väl läskigt. Nelly Rapp och hunden London promenerar på kyrkogården och ser ett spöke. Ett spöke som klagar över värk i benen och visar sig vara Nelllys lärare Lena-Sleva (som för övrigt alltid skrivs med versaler, undrar varför?).

Inne i kyrkan finns dock riktiga spöken. Fem stycken närmare bestämt. Ganska roliga spöken ska det visa sig, men först är de riktigt läskiga. Det gillade grabbarna O skarpt och hade helst sett att vi läste ut boken första kvällen.

Det är härligt att läsa böcker högt som både är spännande och får ungarna att gömma sig under täcken, för att i nästa stund skratta högt tillsammans. För skrattade det gjorde vi, väldigt mycket!

Mycket av det roliga ligger i Christina Alvners fantastiska illustrationer. De är både komiska och snygga.

Man måste inte läsa om böckerna om monteragenten Nelly Rapp i ordning, men de två första tycker jag allt att man ska läsa först. Därefter kan man göra lite som man vill. Vi har läst de flesta, men inte alla. Inte ännu.

Grabbarna O hälsar att alla ska läsa den här boken för att den är så bra. Jag håller med!

 

 

4 reaktioner på ”Bara ett kapitel till mamma…”

  1. Åh, kapitelböcker – längtar! (tänk när de evinnerliga Bamsetidningarna kan bytas mot något så här kul och spännande ;))

    1. Jag och maken läser varannan kväll och har börjat läsa olika böcker, just för att faktiskt kunna läsa sådant som känns lite kul. Mer variation för ungarna också. Han läser gärna Bamse, medan jag gärna slipper.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: