Tematrio – Titelblommor

Jag ligger lite efter när det kommer till Lyrans tematrio, men jag har i alla fall lyckats hitta några blomböcker. Egentligen hade jag velat ha med Ingen dans på rosor, som var en ungdomsfavorit, men den kan du istället läsa om i Lyrans trio.

1.  Maskrosungen av Sandra Gustafsson är så mycket mer än en vanlig skildring av en eländig uppväxt. Bra både språkligt och innehållsmässigt.

2. Tistelblomman av Amanda Hellberg är en riktigt härlig skräckhistoria som utspelar sig i Skottland i ett hus som heter just Tistelblomman.

3. I Tusenskönor av Kristina Ohlsson bor en av huvudpersonerna på ett hotell i Bangkok som jag och maken också bott på. Ett riktigt skithotell för övrigt. I verkligheten försvann vi inte ur hotellets rullor som sker i denna riktigt obehagliga historia där en person inte kan bevisa vem hon är.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: